Достъпът на коли до търговски обекти на улица Осогово в Бургас

...
Достъпът на коли до търговски обекти на улица Осогово в Бургас
Коментари Харесай

Собственици трябва да плащат за достъп до имотите си в Бургас

Достъпът на коли до търговски обекти на улица " Осогово " в Бургас беше стеснен от притежател на частен терен. Той упорства да му бъдат плащани компенсации за прекосяване през парцела му. На мястото ще бъде построен паркинг, съобщи БНР.
Още по темата
Потърпевши са притежатели на парцели, които ги купуват през 2002 година от сдружение " Черноморски бряг ". 20 години по-късно се оказва, че, с цел да минават през обособената улица би трябвало да заплащат.

" Всичко беше обикновено, естествени покупко-продажби, парцелите граничат с улици и със прилежащи имоти, благосъстоятелност на други компании и хора. Сега Жоро Георгиев, представител на сдружението, взема решение да предяви искания да му бъдат плащани компенсации за това, че сме прекосявали през годините през негови парцели и да му плащаме и отсега нататък. Нещо, което не е било уговаряно по никакъв метод по време на подписване на покупко-продажбите ", описа един от притежателите.

Други притежатели споделиха:  " В момента ми е стеснен достъпът, имаме наематели, които не могат да си правят активността. Имам заложени доста огромни неустойки, по-интересното е, че няма никой от общината сега, която е директно забъркана ".

Хората са предизвестени още през септември. Писма са изпратени на 9-ти. Ще вършим ремонт и паркинг, изясни Жоро Георгиев от " Черноморски бряг ".

" Това тук не е кръстовище, прекратихме директния трафик да не пречи на парцелите. Не затваряме на процедура улицата. Това, което е по закон, съм го изискал. Имам право по закон да го употребявам като открит паркинг. "

Жоро Георгиев води каузи и с Община Бургас. " Приключи делото, съдът постанови, че това е благосъстоятелност на " Черноморски бряг ", кои са общинските елементи, кое е на сдружението и до такава степен. Миналата година пуснах едно предложение да се оправя нещата, нямам никакъв отговор от тях. Наел съм адвокатска адвокатска фирма, която се грижи за нещата ми ", съобщи той.

Георгиев изясни, че притежателите имат право да подхващат всевъзможни дейности:

" Въпросът е дали са в границите на закона, дали са прави да го желаят, в случай че желаят да завеждат каузи в съда, тяхно право е, какво ще се случи там, е обособен въпрос ".

От Общината декларират, че казусът е " дългогодишна сага ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР